Press "Enter" to skip to content

Musiikkia uhkapeleihin

Uhkapeleissä monilla adrenaliini virtaa. Kyse on rahasta, ja monesti kenties suurestakin määrästä. ”Kaikki peliin tai ei mitään” on monen pelaajan motto.

Hyvää fiilistä

Musiikki auttaa pelaajaa tässä kohtaa pääsemään tiettyyn tunnetilaan. Musiikin tulee olla sellaista, että se nostattaa adrenaliinitasoja, tuo tiettyä ”high/drive” fiilistä, nostaa pelaajan itseluottamusta ja lisäksi antaa varmuutta siihen, mitä hän on tekemässä.

musicMusiikin pitää luoda pelaajalle tunnetaso: ”Nyt tämä todella toimii!”. Samaan aikaan musiikin pitää olla jotain sellaista, mistä pelaaja myös pitää. Ajatellaanpa sellaista tilannetta, että musiikki kyllä tuo drivea, mutta pelaaja ei voi sietää kyseistä musiikkia. Tämä voisi olla esimerkiksi hevimusiikin kohdalla. Se usein nostattaa voimakkaita tunteita pintaan, mutta kaikki eivät pidä tästä musiikkityylistä. Erittäin jännittävässä tilanteessa pelaajan hermot saattavat herpaantua, koska hevimusiikki ärsyttää sen sijaan, että se toimisi positiivisena drive-ajurin tuojana uhkapeliin.

Uskallusta sävelistä

Musiikki siis on melkoisen henkilökohtainen asia. Siinä, missä toiselle toimii nopeatempoinen musiikki, toiselle taas hermojen kasassa pysyminen saattaa tapahtua klassisen musiikin kautta. Onhan klassisessakin musiikissa raskastempoisia ja hyvinkin tunne-elämyksellisiä versioita.

Musiikin pitäisi siis tarjota sellainen tunnelataus pelaajan sisässä, että hän ei pelkäisi tehdä siirtoja, vaan hän saisi mahdollisimman paljon varmuutta musiikista. Tästä syystä musiikki on tärkeä elementti pokerissa. Toiselle tämä tapahtuu orkesterin vahvoista rytmeistä ja eri instrumenttien tarjoamasta melodiakuohusta, kun taas jollekin toiselle saman asian voi tarjota hevi- tai esimerkiksi teknomusiikki. Ei voi siis sanoa, että uhkapeleissä olisi vain yhden tyyppistä musiikkia, mikä auttaisi pelaajia voittamaan.

Se, että pelaaja rohkenee laittaa kaiken likoon ja lisätä pelattavan potin määrää, on varmasti puoliksi musiikin ansiota. Kaikki tiedämme, että musiikki voi vaihtaa tunnetiloja sen mukaan mitä kuulemme. Kaikilla meillä on lempimusiikkimme, ja monella on tietty suosikkibiisikin.

On selvää, että hyvälle mielelle tuova musiikki tai biisi vaikuttaa olotilaamme. Jos se luo positiivista tunnetilaa, varmasti sillä on vaikutus myös tekemisiimme. Musiikin pitäisi siis tarjota samaan aikaan rauhoittava tunne, koska ei siitäkään mitään tule, jos pelaaja on hyvin hermostunut ja kenties negatiivinen.11111

Nämä energiat vaikuttavat peliin merkittävästi. On todennäköisempää, että pelaaja häviää kuin voittaa, vaikka uhkapeliä pelaakin. Musiikki siis vaikuttaa tunteisiimme, kun taas tunnetasomme luo energiakenttiä, jotka taas vaikuttavat siihen mitä mietimme. Se mitä mietimme, vaikuttaa usein tekemisiimme, joten nämä kaikki tekijät vaikuttavat toisiinsa.